03/20/12 05:31
(http://radiomilena.com/)

Близо 44 000 българи са били изгонени от 52 страни

 Близо 44 000 българи са били изгонени от 52 страни през последните 10 години. Това показва справка на Главна дирекция „Гранична полиция“.
Най-много наши граждани са депортирани през 2005 г. ­ над 11 000 души, информира „Монитор“. Рекорден брой българи са върнати принудително в страната ни от Белгия, Германия, Гърция, Испания, Полша, Франция, Холандия и Швейцария. Повечето от тях са от ромски произход и са заловени да крадат или да проституират. Само по един българин е върнат от Гвиана, Куба, Тайланд и Япония.
Това обикновено са хора, извършили административни нарушения или пристъпили емигрантските закони в съответните страни, обясняват и от външно министерство. Обикновено властите в съответната държава ги предават на охраната на самолета, за да са сигурни, че няма да се отклонят. Когато кацнат в София, тези хора вече са с чисто съдебно минало, независимо че са депортирани заради дребни провинения в чужбина. Това им дава шанс да започнат нов живот у нас, но повечето от тях предпочитат отново да напуснат страната ни и да се изхранват с кражби и проституция навън, коментира Агенция Кросс.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване