03/20/12 18:40
(http://www.klassa.bg/)

Дамаск отрича присъствието на руски спецчасти

Дамаск отрече съобщенията за разполагане на руски „антитерористични“ части в страната, след като пред Интерфакс представители на руските ВМС обявиха в понеделник, че танкер с морски пехотинци е пристигнал на сирийското пристанище Тартус, съобщи „Дейли телеграф“.
Съобщението предизвика спекулации, че Кремъл ще се включи на страната на президента Башар Асад в потушаването на антиправителствените бунтове. Руското Министерство на отбраната също отрече информацията, като обяви, че танкерът „Иман“ е изпратен в Тартус преди десет дни, за да се присъедини към руските кораби, патрулиращи в Аденския залив, където често се извършват нападения на пирати.
Според „Хюман райтс уоч“ представители на опозицията в Сирия също са извършвали сериозни злоупотреби с човешките права, включително отвличания, изтезания и екзекуции, съобщи Би Би Си. Правозащитната организация неколкократно обвини правителството в Дамаск в нарушения на човешките права от началото на конфликта преди година. Според „Хюман райтс уоч“ обаче няма данни тези злоупотреби от страна на опозицията да са извършени от организирана командна структура или да са разпоредени от Сирийския национален съвет.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване