03/20/12 16:57
(http://www.klassa.bg/)

„Левски“ дели място с “Манчестър Сити“ в класация

Многократният шампион на България „Левски“ се намира на 64-то място в ранглистата за най-успешните отбори през XXI век. Клубът дели тази позиция с богаташите от „Манчестър Сити“. Класацията е направена от Международната асоциация за клубна история и статистика. Ранглистата е за периода 2001-2011 година, като в нея се взима предвид представянето на отборите в собственото им първенство от сезон 2001/2002 до сезон 2012/2011. „Левски“ има 4 титли в този период и е най-предно класираният ни тим. ЦСКА се нарежда на второ място от родните тимове и с трите си шампионски купи заема 84-тата позиция в Европа. Двукратният шампион „Литекс" е номер 91 на континента. На 305-о място е „Локомотив“ (Пловдив), който триумфира в първенството през сезон 2003/2004.
Начело на ранглистата е носителят на Шампионската лига „Барселона“, като следват английските „Манчестър Юнайтед“ и „Арсенал“, както и испанският гранд „Реал“ (Мадрид).
Същевременно най-добрият сред нашите - „Левски“, гостува днес на „Славия” на „Овча купел“. Билетите за най-старото столично дерби, което ще се играе от 15.30 часа, ще струват 10 лева, съобщиха от "белия" клуб. Президентът на „Славия“ Венцислав Стефанов заяви, че очаква победа за „белите“ срещу „Левски“, но предупреди главния съдия на най-старото столично дебри Георги Кабаков да внимава как си върши работата. „Аз съм сигурен, че ще бъде здрав мач, само съдията да не ни попречи, защото знам за топлата връзка между него и някои членове на ръководството на „Левски“. Дано да го има предвид това нещо, не искам да споменавам конкретни имена. Искам съдията да бъде на ниво“, заяви Стефанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване