03/21/12 18:05
(http://www.klassa.bg/)

„Локо“ (Пд) завърза шампионата след успех над „Лудогорец“ с 1:0

Отборът на „Локомотив“ (Пловдив) победи с минималното 1:0 тима на „Лудогорец“ (Разград), който е временен лидер в родната „А“ футболна група, и направи битката за титлата изключително интересна. В двубой от отложения 16-и кръг на българското първенство, игран в Пловдив, „смърфовете“ попариха шампионските амбиции на „Лудогорец“ с попадение на Михаел Венков, който се разписа в началото на второто полувреме.
Възпитаниците на наставника Ивайло Петев изиграха един от най-слабите си двубой в първенството и логично инкасираха второ поражение през сезона. Гостите от Разград трудно организираха опасни атаки към вратата на Иван Караджов, който имаше твърде малко работа и трябваше да се намесва по-сериозно едва в 2-3 ситуации пред своята врата. През първата част домакините от „Локомотив“ (Пловдив) създадоха по-чистите положения, но въпреки това не успяха да поведат в резултата. Единственият гол в двубоя дойде четири минути след подновяването на играта. След изпълнение на корнер отляво на вратата стражът Игор Голубович увисна в наказателното поле, а на далечната греда Михаил Венков с глава вкара топката в мрежата. След попадението футболистите на Емил Велев показаха отлична тактическа дисциплина, докато гостите от „Лудогорец“ действаха припряно и трудно успяваха да застрашат Иван Караджов.
От загубата на лидера „Лудогорец“ (Разград) по максимален начин се възползва единият от преследвачите - „Левски“, който имаше наглед трудно гостуване на „Славия“ на стадион „Овча купел“, но постигна победа с 2:0. Дербито приключи рано-рано, когато в 25-ата минута Кристовао Рамос беше съборен от стража на домакините Емил Петров в наказателното поле и получи директен червен картон. Иван Цветков реализира отсъдената дузпа и даде преднина на „Левски“. С гол преднина и човек повече на терена, възпитаниците на Николай Костов заиграха по-спокойно и сравнително лесно стигнаха до трите точки. Второто попадение за „сините“ беше дело на Дарко Тасевски, който се разписа през втората част на срещата. В края на двубоя Тони Калво оформи крайния резултат 3:0 за „Левски“. Така след изиграването на първите два двубоя от отложения 16-и кръг на „А“ група „Лудогорец“ (Разград) продължава да води с актив от 45 точки. Толкова има и вторият „Левски“, който обаче е с по-лоша голова разлика. На трето място е ЦСКА с 42 точки, но днес „червените“ играят с „Локомотив“ (София) на стадион „Българска армия“. Вчера, след редакционното приключване на броя, пък бяха срещите на четвъртия и петия във временното класиране - „Черноморец“ (Бургас) и „Литекс“, съответно срещу „Калиакра“ в Каварна и срещу „Берое“ в Стара Загора.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване