03/21/12 16:51
(http://www.klassa.bg/)

Одобрението на гръцкия спасителен план стабилизира еврото

Единната европейска валута достигна най-високата си стойност за последните две седмици спрямо щатския долар, след като в сряда сутринта гръцкият парламент одобри спасителния пакет за страната. Това бе поредното действие от страна на южната ни съседка, с което отново се показа ясната позиция на управляващата партия, че ще се бори с всички сили, за да избегне фалита. Новината повиши риск апетита на инвеститорите към по-високодоходни инструменти. Така еврото поскъпна в почти всички свои основни кросове, като достигна най-високата си стойност спрямо йената от 31 октомври насам.
Оптимизмът на пазарните участници бе подкрепен и от очаквания доклад за бизнес активността в Германия, който ще бъде публикуван днес сутринта. Анализаторите прогнозират, че производственият сектор и секторът на услугите са се увеличили през месец март. Според икономисти, ако най-голямата икономика в еврозоната отчете ръст по тези показатели, то и бизнес активността в целия регион също ще се подобрява. Последните силни икономически новини от САЩ и Европа показват, че страните са на прав път по отношение на своето възстановяване и изпадането във втора рецесия изглежда все по-малко вероятно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване