03/22/12 18:04
(http://www.klassa.bg/)

Варненски хотели предлагали храна от затвора

Мед в пакетчета, доставен за затворниците във Варненския затвор, е засечен на трапезите на хотелите в областта по време на летния сезон, съобщи в четвъртък собственикът на фирма "Панда ИП" Пандов, който е един от най-големите доставчици на хранителни продукти за нуждите на лишените от свобода. Фирмата му установила това чрез поставени върху опаковките на продукти допълнителни надписи и печати.
Според Пандов заради необосновано увеличение на количество продукти доставките в затворите в България ще ощетят държавата с близо 5 млн. лв. за следващите две години. Той разказа, че изборът на доставчици за храна през 2012-2013 година ще става чрез сделки, сключени през Софийска стокова борса. Те са за зеленчукови консерви, меса и пакетирани продукти. Другият начин е чрез обявените вече дванадесет поръчки за доставка на отделни хранителни продукти в затворите в страната.
Според Пандов сделките през борсата реално заобикалят Закона за обществените поръчки.
"Досега според Закона за обществените поръчки винаги е имало открита процедура, на която могат да присъстват дори медии, докато през Софийската стокова борса нещата се движат от брокери и процедурата става непрозрачна.
Пандов обясни още, че многократно е уведомявал Министерството на правосъдието, към което е Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", за злоупотреби при по-големите поръчки на продукти за затворите. Той уточни, че е подал 31 сигнала.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване