03/22/12 19:12
(http://www.klassa.bg/)

Парламентарна комисия ще разследва скандала с лобиста Хохегер

С 92 гласа "за", 33 "против" и 1 "въздържал се" депутатите решиха вчера да се създаде временна анкетна комисия за изясняване на изнесените в медийното пространство факти и обстоятелства за лобисткия скандал, свързан с управлението на тройната коалиция и предоставените 1,5 милиона евро на австрийския лобист Петер Хохегер. Против гласуваха Коалиция за България и ДПС.
Вносител на предложението бе зам.-председателят на групата на ГЕРБ Димитър Главчев, който бе избран и за председател на комисията. Тя ще има 13 членове - шест от ГЕРБ, по двама от Коалиция за България и ДПС и по един от Синята
коалиция, „Атака“ и от независимите депутати. Членове ще са Цвета Караянчева, Емил Радев, Пламен Нунев, Снежана Дукова и Румен Иванов от ГЕРБ, Ангел Найденов и Антон Кутев от Коалиция за България, Лютви Местан и Йордан Цонев от ДПС, от Синята коалиция Кирчо Димитров, Венцислав Лаков от „Атака“ и независимият депутат Дарин Матов.
Комисията трябва да анализира наличните факти от страната и чужбина по лобисткия скандал и да изготви доклад, в който да отговори на какво основание са направени паричните преводи към лобиста Хохегер, как са предоставени, усвоявани и отчетени средствата. Ще се изяснява също с какви действия и кои лица са участвали в кампаниите по организирането и изпълнението на договора с Петер Хохегер и от подизпълнителите и каква е ползата за България от изхарчените пари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване