03/22/12 06:23
(http://radiomilena.com/)

Успех на поморийски ученици в състезанието „Европйско кенгуру 2012″

Ученици от СОУ “Иван Вазов”- Поморие и тази година се наредиха до връстниците си от цяла Европа, Канада, Мексико, Бразилия, Грузия и Казахстан в организираното по решение на Европейска асоциация “Кенгуру без граници” математическо състезание.  51 ученика от 2-ри до 7-ми клас решаваха задачи в Областния кръг на математическото състезание „Европейско Кенгуру”. Разделени в няколко възрастови групи, както изисква регламента, малките математици решиха между 18 и 30 задачи, 18 за най-малките от втори клас, 24 за учениците от 3 и 4 клас и по 30 за възрастовите групи 5-6 и 7-8 клас, съобщи Люба Страволемова.
Интересното при „Кенгуру” е, че в основата на състезанието са заложени условия, които предизвикват децата да покажат своята изобретателност и логическо мислене в допълнение към базовите познания по математика. През годините в Поморие, а и на национално ниво „Кенгуру” се утвърди като едно от най-чаканите за децата събития и заради интересните условия на задачите, които събуждат любопитството им и и ги забавляват. Сред предизвикателствата тази година беше следната задача: Мързеливият котарак Джинджър забелязал, че мишките крадат парченца сирене. Всяка откраднала различен брой парченца, който бил по- малък от 10 и никоя не откраднала двойно повече от някоя друга мишка. Колко най-много мишки е забелязал котаракът Джинджър?
Математическата надпревара показа и тази година, че решаването на задачи в “Европейско Кенгуру” дава възможност да се погледне на математиката от нейната забавна и развлекателна страна, както и уникален шанс за съизмерване на знанията с връстниците от цял свят. Подобни събития показват отдавна познатото схващане, че ученето и забавлението могат да вървят заедно, особено в съвременните условия, когато интерактивността в учебния процес е все по-търсена от учителите и желана от учениците.
Математическият маратон ще продължи в началото на юни в София, когато Димитър Иванов Димитров и Костадин Борисов Саваклиев от 4-ти клас ще представят СОУ “Иван Вазов” и Поморие на Националния кръг на състезанието.
Вече са известни индивидуалните резултати и имената на фаворитите:
2 клас
Габриела Кирилова Захаринова – 1-во място
Ивайло Матеев Попов – 1-во място
Йоана Рoсенова Томова – 1-во място
3 клас
Ина Иванова Караденизова – 1-во място
Николина Георгиева Стоянджова – 2-ро място
Данаил Красимиров Митев – 2-ро място
4 клас
Димитър Иванов Димитров – 1-во място
Костадин Борисов Саваклиев – 1-во място
Виолета Ивайлова Няголова – 2-ро място
5 клас
Кристиян Матеев Попов – 1-во място
Константин Христов Благоев – 1-во място
Теодор Атанасов Косталов – 2-ро място
6 клас
Михаил Христов Скуджов – 1-во място
Божина Стоянова Делчева – 2-ро място
7 клас
Роберта Иванова Радилова – 1-во място
Зорница Костадинова Тонозлиева – 1-во място
Радина Василева Терзиева – 2-ро място

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване