03/23/12 12:49
(http://www.klassa.bg/)

Първият самолет Ембраер 190 се присъедини към флота на България Ер

България Ер и Ембраер отпразнуваха доставката на първия от деветте самолета
Ембраер 190 като церемонията се проведе на 21 март 2012г. в централното управление на авиокомпанията в София. До края на настоящата година ще бъдат доставени още три самолета.
Самолетите Ембраер 190 са от версията Advanced Range (AR), с номинален обхват от
2 400 мили (4 448 км). Всеки самолет разполага с оборудване за две класи, с осем места в бизнес класа и 100 места - в икономична.
По случай присъединяването на българската авиокомпания към портфолиото от клиенти на Ембраер, Пауло Сезар де Соуза е Силва, президент на Търговската авиация на Ембраер, заяви: „България Ер е 22-рата компания, която ще оперира с Ембраер в Европа и в региона. Както много други клиенти на Ембраер, аз вярвам, че и българският национален превозвач ще постигне икономическа печалба и ще чуе много положителни коментари от своите пътници.”
„Ние ще оперираме с Ембраер 190 паралелно с флота ни от по-големи самолети, за да навлезем в нови пазари и разширим съществуващите. Версията AR ще ни даде нужния обхват да достигнем нови дестинации от София, които са идеални от пазарна гледна точка за Ембраер 190”, коментира Янко Георгиев, изпълнителен директор на България Ер.
България Ер се присъединява към непрекъснато растящия списък от клиенти на Ембраер, сред които са най-големите европейски авиокомпании – British Airways, Air France-KLM, Lufthansa и Alitalia, опериращи със самолети Ембраер в Северна и Източна Европа и предпочели Ембраер 190 за разширяване на своя флот. Десет авиокомпании – България Ер, LOT Polish Airlines, Finnair, Estonian Air, Air Moldova, Montenegro Airlines, Belavia, Dniproavia, Aerosvit и Air Astana – са поръчали или вече летят със самолети на Ембраер.


За България Ер

България Ер е националният превозвач на България, базиран в София и опериращ също от Варна и Бургас. От февруари 2007 г. компанията е собственост на Бългериан Еъруейс Груп. България Ер, като национален превозвач, има стратегически партньорства чрез сключени джойнт венчъри с Фрапорт, Луфтханза Техник и Амадеус, които са в процес на разширяване.
Авиокомпанията извършва редовни полети от София и Варна до 28 дестинации в Европа и Близкия изток, както и чартърни полети и бизнес чартъри до повече от 100 дестинации. България Ер предлага на своите бизнес клиенти уникалната възможност да поръчат полет, съобразен изцяло с тяхната бизнес-програма, и пътуване в непозната досега атмосфера на лукс, сигурност и комфорт.
Заедно със своите партньори – авиокомпании като Aeroflot, Alitalia, Austrian Airlines, LOT,
Iberia, Air France, KLM, United Airlines, Virgin Atlantic и др., България Ер предлага на своите клиенти възможността да летят до повече от 400 града в Европа, Азия, Африка и Северна Америка. Авиокомпанията извършва редовни полети до Русия, Германия, Великобритания, Швейцария, Испания, Франция, Италия, Чехия, Австрия, Холандия, Белгия, Израел и Кипър. Официалният сайт на авиокомпания България Ер е www.air.bg


За семейството самолети Ембраер

Семейството Ембраер 170-190 се състои от четири търговски самолета със 70-122 места, които са по последен инженерен дизайн, с висока ефективност за съвършено опериране и изключителна икономичност, с ниска емисия и просторна кабина без средни места.
Максималната скорост на Ембраер е Mach 0.82, с височина на полета 41 000 фута
(12 497 метра) и достига до 2 400 мили (4 448 км). Ембраер 170, Ембраер 175, Ембраер 190 и Ембраер 195 – това са решения, които спестяват много разходи на авиокомпаниите в обучението на персонала и разходите по поддръжката. Самолетите са създадени по високи технологии, което осигурява безопасност при оперирането, намаляване на натоварването на пилота и разхода на гориво.
Дизайнът предлага висок комфорт – два входа за пътниците и две обслужващи врати, което улеснява маневрирането на машината. Ембраер предлага много повече пространство за пътниците в сравнение с други самолети с подобен капацитет.
За повече информация посетете www.EmbraerCommercialJets.com

Самолетите от марката Ембраер са постигнали много висок успех, фирмата притежава повече от 1050 поръчки от 60 авиокомпании в 42 държави. Доставила е повече от 800 самолета, които са извършили 7 милиона часа на летене и са превозили повече от 320 милиона пътника.
Доказалото се семейство самолети помага на авиокомпаниите като замества стари неефективни самолети, развива нови пазари с по-ниски разходи на опериране, носи висок комфорт на пътниците, притежава по-висока ефективност. За да се запознаете по-добре с предимствата на тези самолети във връзка със замяната на стари такива, посетете www.eforefficiency.com


Бележки:
Ембраер С.А. (NYSE: ERJ; BM&FBOVESPA: EMBR3) е най-големият в света производител на търговски самолети с до 120 места и е един от водещите износители в Бразилия. Управлението на Ембраер е със седалище Сан Хосе дос Кампос и разполага с офиси, производствени операции и съоръжения за обслужване на клиенти в Бразилия, Китай, Франция, Португалия, Сингапур и САЩ.
Основана през 1969 г., компанията проектира, разработва, произвежда и продава самолети и системи за търговската авиация, изпълнителната авиация, сегменти за отбраната и сигурността. Тя също така осигурява поддръжка след продажбите си и услуги за своите клиенти по целия свят. Към 31 декември 2011 г. Ембраер разполага с 17 265 служители - без да се броят служителите й в частично притежавани дъщерни дружества, а печалбата на фирмата от поръчки възлиза на 15.4 милиарда долара.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване