03/23/12 12:24
(http://radiomilena.com/)

Трайков поставил капани пред новия министър

Възнамерявах Трайчо Трайков да остане при мен като съветник, за да довършим част от нещата, по които има компетентност. Имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истини, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, ще съжаля и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години да решава всичко в това министерство и да кадрува както си пожелае. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, предаде агенция КРОСС. Давам на Трайчо Трайков шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости, добави той.

По думите на Борисов бившият министър говори за неща, които не е успял да свърши и знае, че те не могат да станат. Не може да излезеш и да кажеш – над 8% възвръщаемост, като това, първо, всеки, който разбира от международни договори, знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвръщаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта „Бургас – Александруполис“, на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го сторил, подчерта министър-председателят.

Давам шанс на Трайков – да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл“ или „Белене“ и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не обясни, че лично аз съм взел лиценза на „Лукойл” чрез митниците, той е присъствал на всички разговори, считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството, каза още Борисов.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване