03/23/12 13:32
(http://www.klassa.bg/)

Уитни Хюстън се е удавила, след употреба на кокаин, съобщиха съдебните медици

Смъртта на Уитни Хюстън е била причинена от случайно удавяне, но злоупотребата с наркотици и сърдечни заболявания също са фактори, допринесли за трагичния край на певицата, заявиха съдебните медици..

Говорителят на съдебните медици на Лос Анджелис заяви, че тестове за наркотици показват, че 48-годишната американска певица е употребявала кокаин хронично.

Съобщението сложи край на спекулациите относно причината за смъртта на Хюстън, продължили седмици наред.

Тя е намерена, удавена в банята на хотелската и стая в Лос Анджелис, на 11 февруари, в навечерието на раздаването на наградите Грами.

В изявление на офиса на съдебните медици, причината за смъртта на Хюстън е описана, като "нещастен случай", като се съобщава още, че "няма подозрения за травма или друг вид покушение".

Причината е определена, като удавяне. Установени са "допълнителни ефекти на атеросклеротична болест на сърцето и употреба на кокаин".

Другите вещества, открити в кръвта на певицата са марихуана, успокоителни лекарства, медикаменти за релаксиране на мускулите, и препарати срещу алергии, но те не са причина за смъртта и.

Патриша Хюстън, зълва на певицата и неин мениджър, заяви пред агенция Асошиейтед Прес: "Ние сме натъжени, да узнаем резултатите от токсикологичните изследвания, въпреки че се радваме, че случаят вече е приключен."

Поп звездата е погребана в гробищата в родния си щат Ню Джърси. На погребението присъстваха знаменитости като Опра Уинфри, Алиша Кийс, Марая Кери и Мери Джей Блайдж.

Певицата, която е една най-продаваните изпълнителки от средата на 1980 до края на 1990-те години, водеше дълга битка с наркоманията.

/BBC/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване