03/25/12 12:51
(http://radiomilena.com/)

Декларация във връзка с проекта за изграждане на блок за социално слаби в Бургас

 Декларация на Групата общински съветници от ПП ГЕРБ във връзка с проекта за изграждане на блок за социално слаби граждани:

Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ изказва категорично несъгласие относно насаждането на етническо напрежение между жителите на Бургас от страна на представителите на една политическа сила. Използвайки ефира на партийната си телевизия стотици наши съграждани бяха манипулирани по крайно грозен начин с една единствена цел – извличане на политически дивиденти.
Адекватната реакция от страна на кмета Димитър Николов да откаже работата по проект за изграждане на блок за социално слаби хора е причината последиците от насаждането на омраза да не достигнат застрашителни размери.

Какви обаче ще бъдат последствията от спрения проект?

52 нуждаещи се бургаски семейства няма да имат възможност да се настанят в чисто нови общински жилища.
Справка в Община Бургас показва, че първите 50 бургазлии в списъците за настаняване в общински жилища, отговарящи на критериите и с коректно попълнени документи, са хора с професии в сферата на технологиите, медицината, изкуството, образованието и т.н. Или казано по друг начин – нуждаещи се и образовани хора, които не отговарят на профила на голяма част от жителите на емблематичния блок №20 в Ямбол.
Новата сграда щеше да бъде построена по всички европейски стандарти на стойност 4 милиона лв. – средства, които Община Бургас щеше да получи безвъзмездно, тъй като спечели проект в конкуренция с 30 други общини.
Още 4,5 милиона лв. Община Бургас спечели за други дейности по проекта като провеждане на обучения, професионална квалификация, заплащане на социални асистенти. Но и това няма да се случи в ж.к. „Меден рудник”, тъй като очевидно част от хората в Общинския съвет не са дошли да работят за гражданите, а да провалят възможностите за създаване на по-добри условия за живот на бургазлии.
Манипулацията върху хората е била толкова силна, че в приемните ни дни граждани, които имат изключителна нужда от жилища, споделиха, че са се обявили срещу проекта. Причината е насадения им страх, че в комплекса ще бъде създадено гето.
Всекидневно се сблъскваме с трудностите на български семейства, които живеят на ръба на оцеляването. Стотици бургазлии с увреждания, самотни пенсионери, млади семейства с деца имат остра нужда от общински жилища.
Изкуствено създаденото етническо напрежение от партия НФСБ лиши 52 бедни семейства на хора с професии и достойнство от възможността да имат европейски дом.
Ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, се обръщаме към всички тези нуждаещи се хора от списъците в Община Бургас да потърсят отговор от съветниците на НФСБ защо провалиха социален проект за 8,5 милиона лв. и какво те са направили за тях освен, че са ги лишили от жилище. Каним ги да дойдат за началото на предстоящото на 27 март (вторник) заседание на Общинския съвет и да се видят очи в очи с колегите ни, които използват недопустими техники за манипулация и стопираха възможността за изграждането на чисто нова сграда за граждани без жилища.
Редовните заседания на местния парламент се провеждат от 10.00 ч. в културен център „Морско казино” в Приморски парк.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване