03/25/12 19:15
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Стоянов прави на 2 юни Националдемократическа партия

На 2 юни се учредява Националдемократическа партия (НДП) начело с евродепутата Димитър Стоянов, стана ясно вчера. „Ние оставаме отворени за всеки, който иска да се присъедини към нас“, увери Стоянов в словото си пред стотината участници в учредителната сбирка на НДП. Самият Стоянов, който е син на Капка Георгиева, единодушно бе избран за председател на инициативния комитет, подготвящ насрочения за 2 юни конгрес на НДП. Останалите освен Капка Георгиева са отцепилите се от „Атака“ Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов, Капка Сидерова и Петър Хлебаров.
Сред дошлите в зала 3,2 на НДК, за да подкрепят новата партия, бе и бившата македонска гражданка Спаска Митрева, както и лидерът на Българска демократическа партия Йоло Денев.
Всеки от петимата независими в момента депутати каза по няколко думи в подкрепа на НДП.
Отмина времето на този истеричен и газиран национализъм, от който оставаха едни кухи фрази, посочи Борислав Стоянов. По думите на Димитър Карбов "Атака" не показа, че защитава българския национален интерес. Огнян Тетимов обвини Волен Сидеров, че е разбил партия с група от 22-ма железни депутати.
Искаме да избегнем тези лидерски безобразия, ксенофобските прояви като тази пред джамията в София, уточни Валентин Николов. Петър Хлебаров се оплака, че в „Атака“ имали пред себе си стена.
Участниците в първата сбирка на НДП единодушно приеха учредителна декларация с 10-те основни цели на партията. В документа е посочено, че отстояването и защитата на българския национален интерес във всичките му форми е главна и неотменима цел на НДП.
Мястото и значението на всяка партия изпъкват по-ясно при самостоятелно явяване на избори, каза Димитър Стоянов в отговор на въпрос на „Класа“ кои са потенциалните партньори на НДП и дали ще се яви самостоятелно на изборите. Стоянов уточни, че НДП ще налага нов модел на политическо партниране, при който би си сътрудничила с всяка партия без ДПС за постигането на своите цели. ДПС бе определена като противоконституционна формация.
Имам информация, че още четирима депутати имат намерение да напуснат групата на „Атака“, съобщи вчера Капка Георгиева. В няколко преки включвания по ТВ7 бившата съпруга на Волен Сидеров влезе в остри словесни схватки с лидера на „Атака“, заплашен да остане без парламентарна група. Сега Сидеров има само 10 депутати и отцепването дори на един би довело до разпада на групата.
Напускането на още депутати от „Атака“ е въпрос на тяхно решение, каза Капка Георгиева, допълвайки че НДП би ги приела, ако пожелаят.
Това е нероден Петко, създаден от ГЕРБ, опонира Сидеров. Според него идеята е да се всее смут в хората и да се размъти водата около "Атака", за да й се попречи да влезе в следващия парламент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване