03/25/12 18:37
(http://www.klassa.bg/)

САЩ платиха по 35 000 евро за убитите в Кандахар цивилни

Семействата на афганистанците, убити от американски сержант в Кандахар на 11 март, са получили хиляди евро обезщетение, предаде АФП. Семействата на 17-те убити са получили по 35 хиляди евро, а за всеки от 6-те ранени от сержант Робърт Бейлс са изплатени по 7500 евро. Говорител на НАТО отказа да потвърди изплащането на компенсациите, като подчерта, че политиката на ИСАФ е да не възстановява загуби, свързани с битки или оперативна необходимост, но отделни армии могат да направят това. Смята се, че средствата са осигурени от американската армия и са били предадени на частна церемония в Кандахар, съобщават анонимни източници. Според разследването, Робърт Бейлс е извършил убийствата на два пъти, като е излизал от базата си и се е връщал.
В провинция Кандахар в събота вечерта загинаха девет войници, включително един от НАТО. Те са били убити при експлозия на импровизирано взривно устройство Освен войника на ИСАФ, са загинали 7 полицаи и преводач. Афганистанските сили за сигурност, които трябва да поемат контрола над страната през 2014 г., са основни цели на талибанските атаки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване