03/25/12 19:18
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: БСП не може да мърда в ляво и в дясно

БСП не бива да се мърда в ляво или в дясно, а да има последователна линия. Това изтъкна лидерът на социалистите и президент на ПЕС Сергей Станишев вчера в София, по време на дискусия на тема "Действия на БСП за демократична промяна". "Вижте, пред БСП стои един въпрос – изборът е дали партията ще се развива по европейски начин, или ще се върне към миналото", уточни Станишев. Попитан, как ще коментира посещенията на Георги Първанов по места, Станишев отговори, че това е предизборната му обиколка преди конгреса. По адрес на президента (2002-2012 г.) Станишев коментира още, че не може ту да поощряваш ГЕРБ, ту да се хвърляш в яростни критики срещу БСП.
Не споделям и не мога да приема мълчанието на президента Георги Първанов след изборите за начина, по който бяха направени те, изтъкна Сергей Станишев.
БСП трябва да мръдне на ляво и да се върне в автентичното си състояние, препоръча Георги Първанов в събота в Казанлък. Първанов се обоснова с това, че по време на тройната коалиция партията е залитнала на дясно.
Пред членове и симпатизанти на БСП Първанов потвърди категоричното си намерение да се кандидатира за неин лидер, като увери, че това няма да е с цената на апаратни игри и интриги. Той изрази надежда, че лидерският проблем в БСП ще се реши по съвест, а не с апаратни номера, защото и „след конгреса ще трябва да се гледаме в очите". Първанов заяви, че е готов лично да внесе декларация от името на БСП за кандидатирането на Станишев за лидер на ПЕС, „ако цената е това - правим го.
Първанов ясно се обяви и за пряк избор на председателя от членовете на БСП и критикува устава й, защото създавал партийна аристокрация. Тя била представяна на конгреса от две касти: делегати по избор и такива по право – като депутатите от левицата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване