03/25/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Чешките авиолинии прекратиха полетите между Прага и София

Чешките авиолинии CSA прекратиха полетите между Прага и София, съобщи БНР. Авиопревозвачът предупреди за намерението си още в началото на февруари. Решението е част от плана за преструктуриране на компанията. След неуспешни опити за оздравяване се спират общо около сто линии. Освен до столицата ни са прекратени още дестинациите до Атина, Скопие, Хелзинки, Тбилиси и др. Наполовина са намалени и полетите до Мадрид и Барселона. Ограничения са наложени още и на тези до Рига, Амстердам и Дюселдорф.
Като контраст - прелитанията до Русия и някои от бившите съветски републики ще зачестят. Идеята е CSA да се превърнат в своеобразен мост между източните и западните дестинации. Полетите до Венеция също се възобновяват, а и Женева ще се окаже свързана с авиолиния. Припомняме, че през февруари от превозвача обявиха, че ще съкратят една трета от пилотите си, или общо 100 души. Те искаха да намалят и самолетите си с 11 заради загубите на фирмата за 2010 г., които достигаха около 25 млн. евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване