03/26/12 18:54
(http://www.klassa.bg/)

Николай Костов напусна "Левски", Стоилов преговаря със "сините"

Старши треньорът на „Левски“ Николай Костов напусна поста си начело на "сините". "Отборът на „Левски“ не се представя според очакванията ми и резултатите, които постигна тимът, не отговарят на предварителните ми желания, когато поемах отбора. Поради това взех решение да напусна поста старши треньор на „сините“. Пожелавам на Георги Иванов и Иво Тонев добро бъдеще с отбора и успех в борбата за шампионската титла", заяви Костов за официалния сайт на клуба. Специалистът пристигна на "Герена" през есента след загубата от ЦСКА с 0:1 на 28 октомври, но не води тима следващия кръг с „Локомотив“ (Пловдив), а само последните три кръга преди Коледа и в двата за Купата на България. В тези пет двубоя отборът записа само победи. Под негово ръководство "сините" записаха серия от седем поредни победи в "А" група, преди да се сгромолясат срещу „Миньор“ в неделя на "Георги Аспарухов". Миналата седмица „Левски“ отпадна и от турнира за купата след продължения на "Лаута" в Пловдив.
Същевременно Станимир Стоилов призна, че е провел двучасови преговори с „Левски“ вчера. „Разговаряхме три часа, но няма нищо конкретно. Аз съм казал моите чисто спортно-технически изисквания. Кога ще има развитие по въпроса, трябва да питате ръководството на „Левски“. Аз винаги съм казвал, че бих искал да работя в този клуб“, коментира Станимир Стоилов. Според запознати специалистът е поставил няколко условия пред ръководството. Едно от условията е свързано с разрешение на проблема му с компенсацията от „Анортозис“. Другото е желанието му да работи отново с Наско Сираков. Това се очертава като сериозен проблем, защото Иво Тонев не е склонен да се раздели с Георги Иванов.
Точно 350 000 евро, за която Мъри съди бившия си клуб „Анортозис“, е причината Стоилов да се колебае. Докато трае делото, специалистът няма право да поема друг клуб. Направи ли го, искът ще бъде обявен за нищожен от съда. Именно заради това може би изпълнителният директор на „Левски“ Иво Тонев заяви, че освен Мъри, има още няколко варианта. Според осведомени става дума за Милен Радуканов, Ясен Петров, Димитър Димитров-Херо и Илиан Илиев със задължителното уточнение, че могат да акостират на „Герена“ от лятото. "Утре ще вземем решение. Обядвахме с Мъри. Пред нас има още две опции. Казах го съвсем коректно на Стоилов. Всички треньори са българи. По-късно днес ще имаме още разговори по този въпрос. Костов сам си тръгна. Не мога да кажа дали Георги Иванов ще води „Левски“ срещу „Литекс". Не мога да кажа, че Стоилов е опция номер 1 за „Левски“. За мен всички се опция 1,2 и 3", коментира Иво Тонев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване