03/27/12 19:28
(http://www.klassa.bg/)

"Ал Джазира" послуша Саркози, няма да излъчи видеото на Мера

Базираната в Катар арабска тв „Ал Джазира“ реши да не излъчва видеото, на което терористът Мохамед Мера е заснел убийствените си атаки, след като това бе поискано лично от френския президент Никола Саркози, предаде АФП. Директорът на бюрото на телевизията в Париж призна, че е гледал записа и се е ужасил. Кандидатът на социалистите за президент Франсоа Оланд преди това направо призова за ответни мерки срещу държавата Катар и телевизията, ако видеото бъде пуснато. Близки на жертвите помолиха кадрите да не се излъчват.
Във Франция се разследва как и от кого материалът е бил предаден на арабската телевизия, след като се разбра, че това е станало от поща извън Тулуза, когато Мера е бил вече под обсада. Търси се още един негов съучастник, освен брат му, който бе арестуван. Бащата на престъпника заяви от Алжир, че ще съди Франция, защото е убила сина му, а не го е заловила жив.
След трагедията в Тулуза нови социологически проучвания сочат, че Саркози води с 1 пункт пред опонента си Оланд на първия тур на президентските избори и топи от 12% на 8% изоставането си от него на втория тур.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване