03/27/12 19:33
(http://www.klassa.bg/)

Обвиняват Доминик Строс-Кан в сводничество

Ново разследване започна срещу бившия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, предаде Ройтерс. След като през май 2011 г. той беше за кратко обвинен в опит за изнасилване на камериерка в Ню Йорк, сега прокуратурата разследва 62-годишния французин по подозрения, че е замесен в сводничество на мрежа от проститутки в Лил, Франция. Адвокатът на Строс-Кан Ричард Малка заяви пред медиите, че той пледира невинен и никога не е подозирал, че някоя от жените, които е познавал, би могла да е проститутка. „Дори и да е знаел, не бива да забравяме, че според френското законодателство подобни отношения не се считат за престъпление“, подчерта защитникът.
Аферата започна в края на 2011 г., когато бе разкрита мрежа от елитни проститутки, която по-късно бе свързана със Строс-Кан. Тогава осем души бяха арестувани и обвинени, че са "снабдявали" важни клиенти с компаньонки в луксозния хотел "Карлтън" в Лил, Северна Франция.
За момента бившият директор на МВФ остава на свобода под гаранция от 100 000 евро. Ако бъде признат за виновен, рискува до 20 г. затвор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване