03/27/12 19:00
(http://www.klassa.bg/)

Премахват въздушните кабели на операторите

От средата на април ще започне принудително премахване на въздушните кабели на операторите от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), каза строителният министър Лиляна Павлова при представянето на приоритетите на дирекцията за 2012 г. Тя допълни, че срокът е удължаван два пъти. Има издадени над 450 заповеди за принудително изпълнение, 258 от тях са влезли в сила. При базисните станции ще бъде спирано електрозахранването за няколко часа, за да бъдат премахнати антените. В София са издадени над 300 заповеди за забрана ползването на станции, съобщи инж. Милка Гечева, началник на ДНСК. По думите й до 30 март компаниите, които осъществяват пренос на електронни съобщения, трябва да представят график за изключване на незаконните съоръжения.
1361 незаконни строежа са премахнати през 2011 г., като първоначално са били планирани 800. Предвижда се тази година съборените незаконни обекта да са 1000, надявам се, че отново ще бъдат повече, заяви още Павлова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване