03/28/12 19:12
(http://www.klassa.bg/)

Дипломатите на Аштън ползват над 17 седмици отпуск

Нараства натискът върху ЕК да промени разпоредбите за персонала, които всяка година водят до отсъствие на дипломатите на ЕС зад граница в продължение на месеци, предаде “Дейли телеграф”.
Освен щедрия отпуск от 17 седмици дипломатите зад граница, които са 60% от външната служба на ЕС, получават и две седмици за “професионално обучение в Брюксел”. Освен тези 19 седмици допълнителните разпоредби за “специални отпуски” дават още 2-5 седмици на служителите от 130-те делегации на ЕС по света. Дипломатите зад граница имат право и на “два дни за път и платено пътуване в бизнес класа до Брюксел или Пукет” за тях и семействата им. Според работен документ на Ингеборг Гресъл, германски евродепутат от ХДС, поради либералните разпоредби европейската външна служба е в отпуск през голяма част от годината. “Нейното предложение е годишният отпуск да се ограничи до 49 дни. Баронеса Катрин Аштън подкрепя идеята за промяна, съобщи нейният говорител.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване