03/28/12 18:38
(http://www.klassa.bg/)

Николай Гигов вади "Локо" (Сф) от шампионата след мача с "Левски"

Президентът на „Локомотив“ (София) Николай Гигов заплаши, че неговият отбор ще напусне „А“ група, ако проблемът с базите на тима не се разреши. Вчера се случи поредният абсурд – охранителната фирма, която пази реда на домакинските мачове на „Локомотив“, е отказала да охранява мача заради всички проблеми около лиценза на стадиона и заради това двубоят не се състоя. Самият Гигов обяви, че полицията не е позволила на фирмата да си свърши работата. „Честитя победата на „Славия“, това е посегателство не само срещу „Локомотив“, но и срещу футбола. Не мога да разбера какво става. „Локомотив“ има отбор, но отбор без база няма как да съществува. Следващото домакинство, ако не се направи кардинално решение за шампионата, ще излезем от него”, потвърди босът на „Локомотив“ намерението си да извади отбора от елита. Той поясни, че мачът с „Калиакра“ в Каварна ще се играе. След това срещата „Локо“ (Сф) – „Левски“ също ще се играе, защото двата клуба отдавна са се разбрали да играят на „Васил Левски” и ако дотогава няма решение за базата на „железничарите”, „Локомотив“ ще напусне „А“ група. Така футболният бос ще се раздели и с „железничарите“ след 17-годишно управление на клуба.
Същевременно продължават скандалите и на „Герена“. Според собственика на клуба Тодор Батков между 30 и 35 млн. лева са излезли от джоба му за издръжката на клуба. "Между 30 и 35 млн. лева са излезли от моя джоб в клуба, за да бъда хулен и след мача с "Миньор" да се чувствам виновен, че взехме треньор с визитка, че взехме четири нови попълнения през зимата, осем през лятото, още пет преди това. Аз плащам да си създавам негативни емоции. Нелепо е да моля хората за повече търпение. На мен също ми иде да изляза и да си скъсам ризата от яд", заяви Батков пред ТВ7. Той се е договорил и с новия старши треньор, който ще бъде обявен официално на 24 април. Според запознати от „Герена“ става въпрос за сегашния наставник на „Берое“ Илиян Илиев. " Не мога да кажа дали е българин или чужденец. Знае се кой ще бъде представен на 24 април, достатъчно позната фигура е и мисля, че ще бъде добра новина за нашите привърженици", каза Батков.
Той благодари за поетата отговорност на Георги Иванов-Гонзо, който ще води отбора до края на сезона, и добави, че за "Левски" той е като "Димитър Пенев за ЦСКА". Батков коментира и думите на бившия изпълнителен директор на клуба Наско Сираков и отхвърли негово завръщане на "Георги Аспарухов". "Левски" не е ФК "Батков", не е бил и никога няма да бъде. Нулев е шансът "Левски" да стане "Сираков и Ко". Сираков няма какво да направи на "Герена", заяви Батков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване