03/28/12 21:19
(http://radiomilena.com/)

Това се случва в Поморие, не е за вярване, но е факт!

Приятно е човек да чуе и да види документално онова, което се върши в Народно читалище „Светлина 1939”, превърнато в една необходима културна институция, адекватна на новото време, действащо и атрактивно място за всички поколения. Въпреки кризата във всичките и аспекти интересът на хората към читалището се е превърнал в необходимост. Повече от 10 години дейността на първия в областта интернет център, единствено е оцелял, а цифрите от приходите вървят нагоре.
Направеният отчет за дейността на читалището, прочетен от секретаря Донка Китанова беше аплодиран от присъстващите в залата по време на Общото събрание. Финансовите цифри от собствените приходи, оповестен от председателя на Проверителната комисия Милко Минчев, говорят оптимистично.
И днес читалището се гордее с музикалната школа – с класа по пиано и солфеж, школата по изобразително и приложно изкуство, курсовете за чуждоезиково обучение по английски език за ученици и възрастни, детската тетатрална студия „Светулка” с ръководител Румяна Кралева, новата детска вокална група с ръководител Рада Джафарова и като прибавим организирането и участието им на фестивали, конкурси, чествания, празници и други развлечения просто всеки, който се е докоснал до онази уникална атмосфера ще се убеди, че там всичко кипи, но за добро. Това се случва в Поморие, не е за вярване, но е факт!

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване