03/30/12 04:56
(http://radiomilena.com/)

Роумингът пада от 1 юли

 Цените на разговорите по GSM и за теглене на данни от интернет, когато сме в чужбина, почти със сигурност ще паднат от 1 юли тази година. Това стана ясно, след като споразумението за намаляване на цените на роуминга бе одобрено от евродепутатите и датското председателство на Съвета на министрите на ЕС, съобщава в. „Стандарт“, цитиран от Агенция Кросс. Според новите правила потребителите ще плащат не повече от 0,57 лв. (29 цента) на минута за обаждане и 1,36 лв. (70 цента) за 1 мегабайт при сваляне на данни от интернет на територията на ЕС. Цената на роуминга за приемане на повиквания ще падне до 0,16 лв. (8 цента), а изпращането на кратко съобщение (sms) ще се таксува с не повече от 0,18 лв. (9 цента).
Програмата за намаляване на таксите за роуминг предвижда допълнително поевтиняване, което ще стане на два етапа. Така от юли 2014 г. цената за минута разговор може да падне до 0,37 лв. (19 цента), а цената на изтеглен мегабайт от интернет до 0,39 лв. (20 цента).
Това не е всичко. Според новите правила от юли 2014 г. клиентите ще имат възможността да изберат най-добрата сделка от всички достъпни роуминг услуги, докато са в чужбина, без да променят номера си. Това автоматично дава възможността, когато пътувате в Австрия например, да подпишете краткосрочен договор с местен оператор.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване