04/01/12 17:15
(http://www.klassa.bg/)

"Z-та световна война"

„Z-та световна война” е богата и ярка хроника на апокалипсиса в експериментална форма, с енциклопедично съдържание и с впечатляващо художествено оформление. Всичко започва със слухове за поредната пандемия, идваща от Китай. После случаите на заразени главоломно нарастват и онова, което е изглеждало като раздвижване на криминалния контингент или наченки на революция, скоро се оказва нещо далеч по-страховито. Изправено пред едно ужасяващо бъдеще, човечеството е принудено да приеме логиката на световните правителства и да се сблъска със събития, които ще подложат на изпитание както здравия разум, така и чувството за реалност... Базирана върху подробни интервюта с оцелелите и редица от ключовите играчи в 10-годишната съпротива срещу пълчищата от живи мъртъвци, „Z-та световна война” възкресява най-добрите традиции на американската журналистика, за да ни разкаже може би най-невероятната от всички истории, откакто съществува човешка цивилизация.
Макс Брукс майсторски комбинира брилянтен стил и иновативна фабула, създавайки провокативен разказ, редувайки експресивния шок с антиутопиите и социално-психологическия реализъм. „Z-та световна война” не е просто развлекателен бестселър, а преди всичко сатиричен анализ, дисектиращ обществено-политическия живот на планетата – и на лично, и на глобално равнище. Може би тъкмо заради това книгата се утвърди като такъв несравним хит, а екранизацията – с участието на Брад Пит, ще завладее не само читателската, но и филмовата аудитория в мащабна суперпродукция, която ще се появи през лятото на 2013 г. и която е под режисьорското ръководство на  Марк Форстър.
Българското издание на „Z-та световна война” е оформено от художника Петър Станимиров, нарисувал корицата и повече от десет оригинални черно-бели илюстрации.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване