04/01/12 18:55
(http://www.klassa.bg/)

ВМРО излезе на протест срещу монополистите

Стотици протестираха срещу монополите по време на шествие, започнало от площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ и стигнало до сградата на Министерския съвет вчера. Организаторите от ВМРО и граждански сдружения обявиха Деня на лъжата - 1 април, за ден на монополистите заради манипулациите при определяне на техните разходи, което се отразявало на стойността на предлаганите услуги. Шествието скандираше против високите цени на ток, вода, горива, парно и лекарства.
Протестиращите издигнаха плакати „ЧЕЗ, изЧЕЗни“, „На лъжата мандатът е къс“, „1 април: лъжете се, че ще ни излъжете“. Мото на шествието пък бе: „С българите шега не бива“.
Сред исканията на ВМРО са налагане на мораториум върху цените на комуналните услуги и енергоносителите, одържавяване на електроразпределителните дружества и разваляне на концесията на „Софийска вода“.
Според лидерите на националистическата партия отказът от АЕЦ „Белене“ е било икономическа грешка, която поставя България пред опасност от недостиг на ток.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване