04/01/12 16:05
(http://radiomilena.com/)

Отбелязаха Международния ден на птиците с поставяне на къщички за гнездене на пойни птици

С поставяне на къщички за гнездене на пойни птици, деца от Общински клуб по Орнитология, в присъствието на кмета на община Поморие Иван Алексиев, отбелязаха Международния ден на птиците – 1 Април, съобщиха от общината.

Към благородното начинание се присъединиха и ученици от ОУ „Христо Ботев” – гр. Поморие, като част по проект УСПЕХ  на МОМН.

50 къщички бяха поставени по дърветата в Поморие и в останалите населени места в общината. По време на акцията Красимир Ненов, ръководителят на Орнитoлогичния клуб разказа на присъстващите за птиците, които обитават парковете и колко е важно да бъдем отговорни, да обичаме и пазим природата.

Международният ден на птиците, се празнува от 1906 г., когато е била подписана международната конвенция за защита на птиците. Днес продължаваме да отбелязваме тази дата, за да покажем колко необходими са нашите грижи, за да запазим и споделим красотата на природата с децата си.

 

 

снимки: община Поморие

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване