04/01/12 18:40
(http://www.klassa.bg/)

Саркози обеща да създаде банка на младежта

“Не се страхувайте”, обърна се към младежите кандидатът за президент на Франция Никола Саркози, като обеща да създаде банка на младежта, предаде “Фигаро”. Целта на институцията ще бъде да подкрепя проектите на младите предприемачи, като помогне “на тези, които нямат семейство, което да ги подкрепи”, заяви Саркози пред няколко хиляди младежи, привърженици на неговата партия Съюз за народно движение. “Искам обществото да е внимателно с младежта, която желае да се учи и да работи”, подчерта сегашният президент. Той добави, че финансовите пазари не са “враг”, въпреки че през последните седмици все по-често обещава, че ще се бори срещу ексцесиите им.
В същото време неговият основен опонент, социалистът Франсоа Оланд, заяви пред привържениците си, че “това, което има значение, не е да се създаде някаква банка за младежите. Важното е да се реформира цялата банкова система”. Той предупреди привържениците си, че скоро ще бъдат посетени и от президента Никола Саркози. “Той ще е готов да ви даде всички обещания, които очаквате от него. Въображението му е без граници, а способностите му за импровизация са неподозирани”, подчерта Оланд. Освен това Саркози ще използва думите “помогнете ми”, добави той. “Помогнете му да си замине, помогнете за постигането на промяна”, призова кандидатът на социалистите. “Очаквам всичко през следващите три седмици”, каза Оланд и предрече, че Саркози ще говори за това, което не е успял да направи и което ще направи през следващите 5 години. “Защо не е направил вчера това, което обещава днес?”, попита Оланд.
Само 43% от французите искат на втория тур от президентските избори на 6 май да се явят Франсоа Оланд и Никола Саркози, показва проучване на Ifop. 28% биха предпочели Оланд да се изправи срещу друг кандидат, а 25% искат сблъсък между Саркози и някои от останалите. 32% от имащите право на глас може да не участват в първия тур на 22 април.



Меленшон измести изненадващо Марин льо Пен от трета позиция

Кандидатът на “Ляв фронт” Жан-Люк Меленшон изненадващо изпревари крайнодесния лидер Марин льо Пен в социологическите проучвания. По данни на LH2-Yahoo, той е вече на трето място по популярност, като има подкрепата на 15% от гласоподавателите. Начело на проучванията е социалистът Франсоа Оланд с 28,5%, следван от сегашния президент Никола Саркози с 27,5%. Високата популярност на кандидата на “Ляв фронт” може да притесни социалистите, макар че според проучванията Франсоа Оланд все още се очаква да спечели на втори тур с 54% от гласовете. Неговият представител Арно Монтебур заяви, че социалистите са готови да преговарят с Меленшон за парламентарните избори.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване