04/01/12 13:09
(http://radiomilena.com/)

Сърбия в шок след трагедията в Нови Сад

Сръбският президент Борис Тадич изрази дълбокото си съжаление за смъртта на шестима млади хора при снощния пожар в новосадската дискотека „Контраст“, съобщи сръбската редакция на радио „Дойче веле“. По последни данни, загиналите са на възраст между 17 и 18 години, предаде агенция КРОСС.

Шестима млади души – три момчета и три момичета, загинаха при пожар, който избухна в два часа сутринта в дискотека „Контраст“ в Нови Сад. От пресслужбата на сръбския президент Борис Тадич обявиха, че компетентните служби вече са информирали президента за трагедията в Нови Сад.
„Борис Тадич изрази своето дълбоко съжаление за смъртта на младите хора“, съобщиха от пресслужбата допълвайки, че е в ход интензивно разследване, за да бъде установено как точно е възникнал инцидента. По първоначални данни, пожарът е избухнал на самия дансинг на дискотеката, като причината е дефектна електроинсталация.
Към момента на пожара в дискотеката е имало около 350 души. Предполага се, че загиналите са се натровили с дима от пожара. Има данни, че някои от пострадалите са били в тоалетните по време на инцидента и не са имали възможност навреме да излязат от помещението. Засега самоличността на загиналите не се съобщава.
Междувременно от районната прокуратура обявиха, че има основателни съмнения, че е извършено „престъпление от обща опасност“ добавяйки, че в рамките на започналото разследване вече са задържани 50 души.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване