04/02/12 07:07
(http://www.klassa.bg/)

Легендарният вокалист на "Uriah Heеp" - Джон Лоутън, снима клип в София.

Музикантът, който изпя култовото July morning, завърши работата си по английската версия на албума "Силата на мисълта" (The power of mind) Fairytale  (Приказка) е и първото парче, на което Джон засне клип заедно с Диана Експрес. Видеото е дело на  Зомби студио. Режисьорът Кирил Божилов – Кико подбра екипа и цяла неделя снима в My Mojito. Оператор на лентата е Веселин Христов. Като в истински мини, роматничен филм, женската роля е поверена на Нели Атанасова – сексапилната половинка на Среброто.

Fairytale е част от проект,  посветен на позитивно мислещите хора. Автор на текста и музиката е  д-р Милен Врабевски. Българската версия на концептуалния албум излезе на родния пазар през 2011 година.

За първи път музикант от ранга на Джон Лоутън записва с българска група. Изборът за вокал на английската версия на албума със заглавие “The power of mind” е провокиран от пословичната любов на звездата към България.  Джон винаги намира начин да разказва за нея и да показва красотата й. 

Музиката в албума провокира слушателите да насочат мисълта си към положителното, защото именно по този начин то се проявява в действителността.

"Ние не се опитваме да прокарваме послание
. Това е концепция, комбинирана със страхотна музика и мисля, че хората ще я харесат", заяви Лоутън.

Продуцентът и автор на текста, и музиката д-р Милен Врабевски сподели: „Не случайно избрахме Джон Лоутън за наш културен посланник по света. За мен  ще е огромна чест, както и за повечето българи, надявам се, български културен продукт да достигне до желания от нас висок рейтинг на западния пазар.”

The power of mind е записан в студиото на Максим Горанов в Плевен.

Световната премиера на албума е на 30-ти април, понеделник, 19.00 часа в Sofia Live Club.

След това „Силата на мисълта”, представена от Джон Лоутън ще покори и европейските и световни, музикални пазари.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване