04/02/12 18:54
(http://www.klassa.bg/)

"Литекс" влезе в борбата за титлата след 3:1 във Враца

Шампионът „Литекс“ продължи с доброто си представяне през пролетния полусезон, след като вчера „оранжевите“ биха с 3:1 „Ботев“ във Враца и се изкачиха на 3-то място в родното първенство преди играния късно снощи двубой между „Левски“ и „Лудогорец“. За отбелязване е, че тимът на Христо Стоичков успя да отбележи цели три попадения, след като в последните кръгове реализираха само по един гол, като след тази победа те се превръщат и в един от претендентите за шампионската титла. Головете за победителите реализираха Галин Иванов, разписал се на два пъти, и бразилецът Никасио, вкарал седми гол през пролетта. За домакините вкара Бранимир Костадинов. Освен четирите гола срещата ще се запомни и с трите греди - две за „Литекс“ и една за „Ботев“ (Враца). Също така футболистите на двата отбора подкрепиха диагностицирания с левкемия капитан на „трикольорите“ Стилиян Петров, а същото сториха и запалянковците по трибуните.
В друга среща от 22-рия кръг отборите на „Славия" и „Черноморец" не излъчиха победител, като гостите от Бургас играха половин час с човек по-малко. Гола за "белите" вкара Живко Желев в 11-ата минута, докато точен за "акулите" бе Шаешу в 23-тата минута. Така „Черноморец“ изостана с 7 точки пред лидера ЦСКА. „Червените“ обаче остават до края на сезона и без Адемар, който ще отсъства от терените между 6 и 9 месеца, стана ясно вчера. Бразилецът е със скъсани предна и странична кръстна връзка на десния крак след сблъсък с Руслан Иванов от „Видима“ по време на неделния мач от първенството. Това е вторият футболист на ЦСКА тази пролет, който получава подобна травма. Още в първия кръг със скъсани връзки двубоя с „Черноморец“ завърши новото попълнение Иван Боладо. Очаква се Адемар да се възползва от услугите на турската клиника „Аджибадем“, с която ЦСКА подписа договор в началото на полусезона.



„Оранжевите“ са най-напред от българските отбори в света


Ловешкият „Литекс“ отново е най-напред от българските отбори в Световната клубна ранглиста за месец март, изготвена от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS). След силното начало на пролетния полусезон шампионите бележат прогрес от 58 места и вече са 201-ви с 87 точки. ЦСКА също напредва сериозно - 41 позиции, до 276-о място със 74 точки. „Левски“ е напред с 34 места спрямо миналия месец и вече заема 314-о място с 68 точки. Няма промяна в Топ 3 на ранглистата. „Барселона“ продължава да бъде лидер, следван от вечния съперник „Реал“ (Мадрид) и „Велес Сарсфийлд“ (Аржентина). Германският гранд „Байерн“ (Мюнхен) се завръща в Топ 10, като бележи прогрес с 8 места и вече заема 5-о място с 257 точки. „Атлетико“ (Мадрид) също напредва с 8 места до 7-а позиция с 248 точки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване