04/02/12 12:05
(http://radiomilena.com/)

Прокуратурата ще обжалва оправдателните присъди по „Наглите“

Оправдателните присъди за Цветозар Славчев, Павел Петков, братята Лебешковски за отвличането на Румен Гунински, част от групата за отвличания „Наглите” ще бъдат протестирани пред Софийски апелативен съд. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Антоанета Близнакова, предаде агенция КРОСС.

Днес Софийски градски съд прочете присъдите на групата. За виновни бяха признати Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи и Даниел Димитров – Релето, които получиха по 18 години затвор. Любомир Димитров – Гребеца бе осъден на 15 години.

Двама от подсъдимите – братята Лебешковски, бяха частично оправдани и бяха признати за виновни по едно от повдигнатите им обвинения, подсъдимият Павел Петков беше признат за невиновен, посочи Близнакова. Съдът очевидно е признал, че обвинението не е доказано по един безспорен начин и ние ще подадем протест, тъй като смятаме, че и тези лица са участвали под една или друга форма в извършването на престъпленията, в които са били обвинени, обясни Близнакова.

Общият брой на дадените от съда години, за всички признати за виновни за отделните отвличания, е 444 години. Общият брой на обезщетенията, които четиримата „Нагли“ ще трябва да изплатят на жертвите, е 915 000 лева, като сред тях не е Румен Гунински, тъй като съдът реши, че не е ясен извършителят на неговото отвличане.

Прокурор Антоанета Близнакова определи присъдите като успех за прокуратурата и полицейските органи.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване