04/02/12 09:41
(http://radiomilena.com/)

Ученици от ПТТ“Ал.Константинов“ с отлично представяне в „Пролетна кулинарна фиеста“

ПГ по туризъм „Алеко Константинов” гр. Поморие получи специална покана за участие в „Пролетна кулинарна фиеста” в  Хисаря , в която имаха честта да се представят с още 6 професионални гимназии, благодарение на финансовата подкрепа на Община Поморие. Този път фиестата нямаше състезателен характер. Всички участници показаха своите умения и забавляваха публиката в четири категории- предястие, основно ястие, десерт и сервиране. Умело пред публиката Магдалена Георгиева, ученичка от 10 а клас, без да се притесни приготви своето предястие от „Продукти изненада”. Елена Алексиева от 10 а клас зареди тържествена маса за „Златна сватба”, сервира основно ястие „Пролетни пилешки рулца” и професионално  декантира  вино  GOLDEN RHYTHM от „Черноморско злато” АД Поморие, спечелили златни медали на последната винария в гр. Пловдив. В истински фурор изпаднаха всички при представянето на тортата „Пролетно ухание” на Симона Стоянова, ученичка от 10 б клас. Заслуга за отличното и представяне има фирма „Захаро”, където се подготви ученичката, която достойно защити името на училището си и града. Гости на празника бяха: Лора и Стоян от  „Бон Апети”  по Нова Телевизия, кметът на Община Хисаря инж. Пенка Ганева, зам. – кмета, представители от Общинския съвет, общинската администрация, бивши и настоящи ученици, много жители и  гости на града.

 

Учениците се завърнаха с грамоти  и много награди.

„Искам да живея в гр. Поморие и да работя по специалността, която изучавам”, каза Магдалена Георгиева при завръшането си.

Все по – крещяща е нуждата в град Поморие от специалисти в сферата на туризма. На фона на бързото и модерно строителство недостигът на персонал се очертава като основен проблем на хотелиерите и ресторантьорите.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване