04/03/12 19:21
(http://www.klassa.bg/)

Бонусите в Гърция криза не ги лови

Рекорден ръст на безработицата, орязване на заплати и пенсии, по-високи данъци, по-малко пари за образование и здравеопазване – това бяха само част от лошите новини през последните година и половина, които гърците трябваше да преглътнат. Но те дойдоха на цената на два спасителни пакета – веднъж през май 2010 г. държавите от еврозоната и МВФ им отпуснаха общо 110 млрд. евро, а в началото на тази година договориха още 130 млрд. евро.
Но дълговата криза в южната ни съседка си има и друга страна и не засегна бонусите. За Великден пари за премии в Гърция ще се намерят. Явно колкото и да са строги международните кредитори към закъсалата ни южна съседка за затягане на коланите, по 200-300 евро за пенсионерите, за земеделците и за безработните ще бъдат отпуснати.
Как да не им завидиш на южните ни съседи? А уж някои казват, че били във фалит... Дали има нещо лошо в бонусите? Категорично не. Дали са виновни международните кредитори от Европа и МВФ, че само наливат пари в една бездънна яма – отговорът отново е не. Може би просто става дума за добро държавно планиране. А и като има кой да плаща за всичко, какво лошо има? За гражданите на страните - финансови отличници, които спазват строга фискална дисциплина, не им остава нищо друго освен да затягат коланите още. Иначе – току-виж дълговата криза и тях ги застигнала, но дали тогава ще видят по някой и друг бонус и те.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване