04/03/12 12:06
(http://radiomilena.com/)

Визия за европейско финансиране на България 2014-2020 г. представи правителството

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев откри в аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” публично обсъждане на приоритетите на България и структурата на програмния период 2014 – 2020 г. Представени бяха тематичните цели за страната, които ще се финансират от Европейския съюз, оперативните програми и водещите ведомства, както и  “Националната програма за развитие: България 2020″. На обсъждането присъстваха представители на държавната  администрация, общините, организации на работодателите, синдикатите, хората с увреждания, академичната общност, неправителствените организации, граждани и медии. В работата на форума взеха участие сдруженията и фондациите от Коалиция за устойчиво развитие.

Министър Дончев определи обсъждането като  начало на усилена и интензивна работа в посока подготовката на България за следващия програмен период в кохезионните политики, за което правителството на Република България  си поставя три основни задачи:

- качествено и отговорно участие в дебата, който тече на европейско ниво, което включва не само гонене на националния интерес, но и осъзнаване на общоевропейските цели;

- да се вземе решение какви видове инвестиции са приоритет за страната, къде са най-големите нужди, най-големите възможности, основният резултат трябва да е стабилно развитие, растеж на икономиката и внедряване на иновации;

- да се намери отговор на въпроса „как“ – с какви структури, с какви финансови инструменти ще се разпределят средствата,.

Стана ясно, че през  2012 г. предстои изработването на специален закон, свързан с управлението на средствата от Европейския съюз. Радостина Ангелова – началник на кабинета на министъра по управление на средствата от Европейския съюз представи анализ на Национална програма за развитие на Република България: България 2020. Предложения за оперативни програми и водещо ведомство за разработване на всяка програма и тематичните цели презентира Добринка Кръстева – директор на дирекция „Програмиране на средствата от Европейския съюз“ в администрацията на Министерски съвет.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване