04/03/12 17:45
(http://www.klassa.bg/)

Медведев отхвърли предложението да помилва Ходорковски

Руският президент Дмитрий Медведев отхвърли предложението на експертите по конституционно право да помилва Михаил Ходорковски и Платон Лебедев, предаде РИА “Новости”. Според ръководителя на Съвета по правата на човека Михаил Федотов на 15 март членовете на съвета са предали на държавния глава експертно заключение на института по помилванията със становище, че той има право да помилва всеки осъден, без да чака подаване на молба.
“Президентът обаче посочи в своята резолюция, че не разбира, защо трябва да помилва човек, който не е искал помилване”, каза Федотов. В началото на февруари работната група на Съвета по правата на човека за гражданско участие в съдебната сфера предложи на президента да помилва над 30 осъдени и обвиняеми по наказателни дела. Сред тях бяха бившият ръководител на ЮКОС Михаил Ходорковски и бившият ръководител на МЕНАТЕП Платон Лебедев. Федотов не изключи възможността членовете на съвета отново да повдигнат въпроса на последното заседание с участието на Медведев, което ще бъде на 28 април.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване