04/03/12 19:03
(http://www.klassa.bg/)

Разсрочиха сметките за ток на металурзите в ОЦК

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова договори с електроразпределителното дружество „ЕVN България» да бъдат разсрочени задълженията за ток на работниците от ОЦК. От споразумението ще могат да се възползват всички металурзи с дължими сметки към 23 март 2012 г., съобщи Дарик радио.
Фирмата доставчик поема и ангажимента да възстанови захранването на изключените от мрежата абонати, без да плащат глоба. Разсрочването на сметките за ток бе договорено с Петър Янков, ръководител на отдел «Билинг» в „ЕVN България», в присъствието на Мартин Гочев, представител на работещите в ОЦК.
През тази седмица металурзите очакват да им бъдат платени дължимите им до 3 заплати, с което се ангажира при посещението си в Кърджали премиерът Бойко Борисов. Независимо от това и днес те блокираха за час пътя за Хасково в района на комбината. Ако до четвъртък не им бъдат изплатени заплатите, металурзите ще разширят периметъра на своите протести, като ще блокират кръговото движение до автогарата, а оттам ще направят протестно шествие до Паметника на Васил Левски в центъра на града. По думите им, ако до края на седмицата не им бъдат платени заплатите, следващата седмица, вероятно във вторник, протестът ще се пренесе в София, включително и пред сградата на „Интертръст холдинг“ - собственик на металургичното предприятие.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване