04/03/12 18:51
(http://www.klassa.bg/)

Саркози отхвърли обвинения за нелегално финансиране

Кандидатът за президент на Франция Никола Саркози отхвърли обвиненията, че президентската му кампания през 2007 г. е използвала незаконни източници на финансиране, предаде АФП. Той подчерта, че сметките “не са били оспорвани от никого” и дори са били оценени като изключително точни от експертите от Конституционния съвет и счетоводителите на електоралната комисия. Той призна, че е възможно да е срещал бившия сенатор Андре Бетанкур през февруари 2007 г., с когото се познават по служба, но не е видял никакъв проблем. “Защо искате да има нелегално финансиране?”, попита Саркози, който определи пред медиите цялата история като “воняща топка”. Той беше обвинен, че е получил 150 хиляди евро в брой от наследничката на L’Oreal Лилиан Бетанкур за кампанията си през 2007 г. В замяна правителството му си е затваряло очите, че тя не плаща данъци за богатството си.
Саркози намали разликата с Франсоа Оланд, като спечели за седмица 1 пункт популярност сред избирателите, достигайки 29%. Кандидатът на социалистите Оланд загуби 1 пункт до 26% според проучването на Harris Interactive за VSD и LCP. Трета остава Марин льо Пен, лидер на Националния фронт – 16%. Очаква се на втория тур Оланд да победи Саркози с 53% от гласовете срещу 47% за сегашния президент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване