04/03/12 19:22
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА изглежда шампион, но е с най-тежка програма

Феновете на футбола стават свидетели на най-интересния шампионат през последния половин век. За първи път в историята осем кръга преди края на родното първенство цели пет тима имат шанс за титлата.
На пръв поглед изглежда, че временният лидер ЦСКА е най-вероятният шампион, но това не е съвсем така. Поглед към програмата показва, че в оставащите 8 кръга „червените“ имат само два леки мача. Останалите двубои са преки сблъсъци с конкурентите „Левски“, „Литекс“ (у дома) и „Лудогорец“ (навън). Към тези три дербита трябва да прибавим и коварните мачове срещу „Славия“ (на „Овча купел“), с „Черно море“ (на „Армията“) и с „Миньор“ в Перник. Да не забравяме, че и играта на ЦСКА въобще не е брилянтна, а и клубът е с най-слабо лоби в БФС измежду останалите претенденти.
Погледнато в спортно-технически аспект, тимът с най-стойностен футбол е „Лудогорец“, а и разградчани имат само едно трудно гостуване срещу „Миньор“, като приемат по поръчка в последния кръг „червените“ в Разград. „Литекс“ на Стоичков за някои капацитети е отписан, но да подцениш отбора на най-влиятелния човек в БФС Гриша Ганчев, е доста погрешна тактика. А колкото и да изглежда, че „Левски“ няма шанс за трофея, от програмата се вижда, че „сините“ имат само два тежки мача - срещу „Локомотив“ в Пловдив и, разбира се, „вечното дерби“ срещу ЦСКА.
Е, по-всичко личи, че родният футболен фен няма да скучае, защото за разлика от английското първенство, където се борят за титлата „Юнайтед“ и „Сити“, в Испания - „Реал“ и „Барса“, а в Италия - „Милан“ и „Ювентус“, то у нас цели пет тима се точат за трофея.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване