04/04/12 18:26
(http://www.klassa.bg/)

2 748 000 лева е бюджетът на БОК, олимпийците ни в бяло-зелено-червено

Точно 2 748 000 лева е бюджетът на Българския олимпийски комитет за 2012 година. Сумата бе гласувана на редовното отчетно общо събрание на централата вчера. За сравнение бюджетът за преходната 2011 година беше от 1 533 000 лева.
Председателят на БОК Стефка Костадинова благодари на държавата и за отпуснатите допълнителни 1 300 000 лева специално за участието на България на Летните олимпийски игри в Лондон през лятото и Първите зимни младежки олимпийски игри в Инсбрук през януари. Общото събрание на БОК продължи около 60 минути, като започна с минута мълчание в памет на Иван Славков. Стефка Костадинова не скри, че страната ни изостава в броя на квотите за Олимпиадата в Лондон в сравнение с визите за Пекин.„Очакваме квоти още от борбата, бокса, леката атлетика, фехтовката, колоезденето, щангите и волейбола. По това време преди Игрите в Пекин имахме 20 квоти повече – 8 от щангите и 12 от волейбола, но сега в предстоящите месеци ни очаква много усилена работа. Най-важното е, че спортистите са напълно обезпечени от държавата и ние като водачи на делегацията ни, а в Лондон е направена цялата организация, за да може делегацията ни да се чувства комфортно“, заяви Костадинова. Световната рекордьорка в скока на височина разкри още, че спортната екипировка на олимпийците ни на Мизумо ще бъде в бяло-зелено-червено, но пожела да запази в тайна подробности около официалните тоалети на представителите ни в Лондон 2012 на „Агресия“. В олимпийската ни делегация се очаква да бъде включен и Христо Стоичков.
На общото събрание бе освободена Българската федерация по вдигане на тежести с председател Антон Коджабашев, която не осъществява дейност и не внася членски внос към БОК, а бе приета за член в олимпийската ни централа Българската федерация по вдигане на тежести с председател Неделчо Колев. Българският олимпийски комитет гласува и прие декларация за запазване статута на базата на НСА в Несебър, която ще бъде изпратена до председателя на парламентарната комисия по образованието, младежта и спорта Огнян Стоичков.
Според Стефка Костадинова страната ни няма финансите да кандидатства и домакинства на Зимни младежки олимпийски игри. „Все още не мислим за такова нещо и не сме готови. За да си домакин на такъв форум, трябва да имаш много сериозна инфраструктура, голяма държавна парична помощ. В момент, в който целият свят се извива в тази финансова криза, няма да бъде честно ние да поискаме такива средства от държавата“, каза още Костадинова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване