04/04/12 19:27
(http://www.klassa.bg/)

Ангел Марин не дал убежище на никого за десет години

През последните десет години от 156 заявления на чужди граждани за убежище у нас нито едно не е било одобрено. Това съобщи вицепрезидентът Маргарита Попова при представянето на членовете на новата ресорна комисия на „Дондуков“ 2. Органът, който в периода 2002–2011 г. беше подчинен на предшественика на Попова - Ангел Марин, все пак е излязъл с положително решение за четири случая. След това обаче Марин по неясни причини е отказал да се съобрази със становището на Комисията по предоставяне на убежище.
По думите на председателя на органа по това време – проф. Благой Видин, за да „преодолеят мнението на вицепрезидента“, се принудили да дадат т. нар. хуманитарен статут на дете бежанец, за да го спасят.
Проф. Видин ще бъде член, но с редови статут и в новата комисия, назначена с указ на президента Росен Плевнелиев. Председател ще е Лиляна Станкова, която последно е била в Министерството на правосъдието и има дългогодишен опит по проблема с миграцията.
От общо петимата членове на комисията само двама са нови. Останалите трима са от мандата на предишната президентска двойка Първанов-Марин. Към органа се предвижда да бъде назначен на щат и експерт.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване