04/04/12 19:57
(http://www.klassa.bg/)

Временна комисия ще проучва опасен ли е шистовият газ

Временна 13-членна комисия ще проучи, анализира и обсъди най-добрите практики в търсенето и добива на подземни богатства, реши вчера парламентът с гласовете на ГЕРБ, ДПС и Синята коалиция. На практика комисията има за задача да провери опасен ли е за хората и природата шистовият газ. Народното събрание даде на депутатите 2 месеца за работа и ги задължи да представят доклад за проучванията си. ГЕРБ се представлява от 6-има депутати - Диян Червенкондев, Доброслав Димитров, Светлин Тончев, Димитър Лазаров, Иван Божилов и Недялко Славов. Управляващите ще предложат за председател Червенкондев.
Това е опит да тихомълком да се вдигне мораториумът и „Шеврон“ да започне проучване, заяви Георги Божилов от БСП. Социалистите изпратиха Чавдар Добрев и Петър Курумбашев в комисията да „наблюдават и съобщават на обществото какво се случва в нея“. ДПС определи за свои представители Искра Михайлова и Рамадан Аталай. Синята коалиция - Иван Иванов. „Атака“ - Деница Гаджева. А независимите - Марио Тагарински.
ГЕРБ обсъжда издигането на Диян Червенкондев за зам.-председател на икономическата комисия в парламента, съобщи за „Класа“ депутат от управляващото мнозинство. Той ще замести на поста Валентин Николов, който стана зам. икономически министър.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване