04/04/12 20:19
(http://radiomilena.com/)

Спектакълът „Метаморфози“ с поморийско участие на бургаска сцена

Нов прочит на една от най-популярните митологични творби – „Метаморфози“ на Овидий, представят студенти на НБУ. Под режисурата на доц. Ева Волицер младите актьори разгръщат красотата на сценичната адаптация на Мери Цимерман в стила на една модерна драматургия. Спектакълът „Метаморфози“ ще се състои на сцената на драматичен театър „Адриана Будевска“ в гр. Бургас на 27.04.2012г от 18.30 часа.

В актьорския състав участва и поморийката Яна Стоянова, която от няколко години учи актьорско майсторство в НБУ.

- Ще представим дипломния си спектакъл на бургаска сцена. Тъй като знам, че жителите на град Поморие са големи почитатели на театралното изкуство, вярвам, че ще им е приятно да посетят представлението. Играли сме го на сцената на университетския театър, Народен театър „Иван Вазов“, както и театрите в Русе и Плевен – сподели студентката специално за radiomilena.com.

Духовното послание  е любовта, а самото представление е с интересна структура – театър в театъра. От една страна, е поетичният текст, а от друга – динамична пластическа и танцова форма на изразните средства.

Светлината пада върху метаморфозите на сценичните персонажи, върху бързото влизане и излизане на актьорите в различни образи. Така не само сценичните герои претърпяват метаморфози, а и самите актьори. Младите таланти са студенти на НБУ.

„Представлението е за всички чувствителни и позитивни хора, за които ценностите носят духовен заряд. Убедена съм, че най-вече младите хора ще бъдат наша публика, още повече защото именно младите актьори са красивите посланици на тези идеи“, сподели доц. Ева Волицер.


Режисьор: доц. Ева Волицер

Пом. режисьор: Стела Мазева
Превод от английски: Калоян Иванов
Сценография и костюми: Венера Иванова
Пластика: Иван Недялков
Хореография: ас. Анна Пампулова
Музикално оформление: доц. Ева Волицер
Пом.костюми: Диана Цекова, Стефан Богданов

Участват:

Галя Колева, Яна Стоянова, Мирослав Филков, Емил Иванов, Марсела Дестанова, Илина Андреева, Ваня Георгиева, Николай Иванов, Александър Котев, Александър Иванов, Лорета Филипова

 

Проектът е реализиран с подкрепа на „Централен фонд за стратегическо развитие“ към настоятелството на НБУ.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване