04/04/12 16:28
(http://www.klassa.bg/)

Три испански отбора ще се опитат да атакуват трофея

Тази вечер от 22,05 часа на четири европейски стадиона ще се изиграят 1/4-финалните двубои реванш от турнира Лига Европа. След техния край ще станат ясни имената на 1/2-финалистите в надпреварата, като впечатление прави огромното испанско присъствие в тази фаза на турнира. До момента участието си продължават тимовете на „Атлетик“ (Билбао), „Атлетико“ (Мадрид) и „Валенсия“, като и трите тима са с много добри шансове за класиране сред най-добрите четири във втория по сила клубен турнир по футбол в Европа.
В определено най-интригуващата среща от тази фаза на турнира „Атлетик“ (Билбао) ще бъде домакин на германския „Шалке 04“ след победа с 4:2 в първата среща. Екзекуторът на „Манчестър Юнайтед“ е на крачка от мечтан 1/2-финал и всичко друго освен класиране в тази фаза на надпреварата от страна на възпитаниците на селекционера Марсело Биелса ще се счита за изненада. Наставникът на „Атлетик“ (Билбао) отново ще разчита на най-добрите си футболисти за втора победа над „Шалке 04“. Фернандо Йоренте, Оскар де Маркос и Икер Муниаин ще бъдат в основата на мощта на „баските“. „Шалке 04“ пък ще разчита на ветерана Раул и на холандското острие Клаас Ян Хунтелаар за категорична победа в Испания.
В друга среща от тази фаза на надпреварата „Валенсия“ ще бъде домакин на холандския АЗ „Алкмаар“ след загуба в първия двубой с 1:2. Победа с гол разлика и повече ще подпечата участието на „прилепите“ в 1/2-финалите на турнира.
В третия двубой с испанско участие „Атлетико“ (Мадрид) гостува в Германия на „Хановер 96“ след победа с 2:1 на собствения си стадион „Висенте Калдерон“, като реми в тази среща ще стигне на „дюшекчиите“, за да продължат напред.
В последния двубой „Металист“ (Харков) приема „Спортинг“ (Лисабон) след загуба с 1:2 в първата среща в Португалия. Ако и трите испански отбора елиминират своите противници, Европа ще стане свидетел на един изцяло испански 1/2-финал, като не е изключен и финал за титлата. Това е много вероятно да се случи и в Шампионската лига с „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“ и по този начин Примера дивисион да затвърди доминацията на своите отбори на Стария континент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване