04/05/12 18:44
(http://www.klassa.bg/)

Карла Бруни: Срещу съпруга ми се води "кръстоносен поход"

Съпругата на френския президент Карла Бруни-Саркози порица “безкрайния кръстоносен поход”, който част от пресата води срещу Никола Саркози, предаде АФП. Тя защити действията на съпруга си като президент в интервю за “Нувел Обсерватьор”. Карла Бруни подчерта, че когато е на срещи с избирателите, “не усеща агресивност, хората, изглежда, обичат Никола”. “Антисаркозизмът е феномен на парижкия елит”, уверена е съпругата на държавния глава. Тя отбелязва, че го придружава в предизборната му кампания, когато може. “В случая с Никола, каквото бъде направено добре, бързо се забравя, а понякога и направо се порицава. А това, което не е толкова добро, се предъвква през цялото време”, каза още Карла Бруни. Тя посочи, че не вижда пресата “да се ожесточава така срещу г-н Оланд”. Г-жа Саркози подчерта, че има разлика между “уроците, давани от левицата” и това, което се случва, като даде за пример бившия премиер Лоран Фабюс.
Бруни подчерта, че няма нищо странно в идеята да се посвети на “благотворителност”, както прави тя и както навремето е правела съпругата на Жорж Помпиду. Самата първа дама признава, че е аполитична и “някои теми като икономиката ми убягват”, но познава границите си. “Освен това, пред мадам Помпиду, с моя опит в медиите, аз съм лейди Гага!”, обяви тя.
Ако съпругът й бъде преизбран през май, в което тя е убедена, Карла Бруни-Саркози възнамерява да направи “повече” за жените, които имат проблеми с насилието и са несигурни за бъдещето си. Тя добави, че ако президентът не бъде преизбран, той “ще драсне чертата, защото не е човек на половинчатите мерки”, но в същото време е уверена в успеха му.
Според Карла Бруни двамата с президента са “скромни французи”, въпреки че животът им е пълен с привилегии. Тя посочи, че като гледа съпруга си на екрана, той се държи скромно и неарогантно. Животът на първа дама е тежък, добави тя, като отбеляза, че ако не е имала опит като певица и манекенка, е щяло да й бъде още по-тежко.



Франсоа Оланд залага на социална икономика и изтегляне от Афганистан

Кандидатът за президент на френските социалисти Франсоа Оланд смята да се концентрира върху възстановяването на обществените финанси и покупателната способност, показва програмата му с 35 мерки. Той обеща още на първото заседание да намали с 30% заплатата на държавния глава и членовете на правителството. Той обеща също пенсиониране на 60 г. на натрупалите 41 г. трудов стаж, създаване на 150 хиляди работни места и възстановяване на бюджетния баланс до края на 2017 г. Богатите ще трябва да направят някои жертви, като приемат данъка от 75% върху печалбите си. Оланд ще поиска и изтеглянето на френските войски от Афганистан до края на 2012 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване