04/08/12 18:39
(http://www.klassa.bg/)

В драма на стадион "Лазур" "Черноморец" победи "Черно море"

В изключително драматичен, оспорван и приятен за гледане двубой отборът на „Черноморец“ (Бургас) победи тима на „Черно море“ с 3:2 в среща от 23-тия кръг на родната „А“ футболна група. Сблъсъкът между двата морски тима беше сред най-атрактивните от началото на първенството, като освен красиви голове имаше и много положения пред двете врати.
Двата отбора изобщо не губиха време в излишно разузнаване и започнаха във вихрено темпо от самото начало. Още в 1-вата минута бранителят на „Черно море“ Росен Колев пострада след сблъсък във въздуха и малко по-късно беше заменен. В 12-ата минута Шаешу центрира, но Боли очевидно игра с ръка, успявайки да се разпише. За непозволеното си действие той получи жълт картон от главния рефер Калин Людмилов. Три минути по-късно футболистите на „Черно море“ организираха контраатака, но не бяха прецизни в завършващата фаза. В 24-та минута Дончо Атанасов тества Стоян Колев след нова контра, но вратарят на „акулите“ спаси. Последваха силни минути за домакините и в 34-та минута настоятелността им беше възнаградена. Шаешу получи топката в наказателното поле и стреля, Илко Денчев изби, но топката попадна в Асис, който от няколко метра откри резултата.
Истинското голово шоу обаче беше запазено за второто полувреме. В 53-та минута Асис центрира отляво, топката попадна на крака на Шаешу и той без да се бави разстреля Илко Денчев за 2:0. Мирослав Манолов успя да върне едно попадение в 70-а минута, но в 83-та спокойствието се върна в редиците на „Черноморец“ (Бургас). Шаешу се възползва от грешка на Сашо Александров, напредна през центъра с топка в крака и намери непокрития Станислав Дяков, който покачи на 3:1. Четири минути по-късно беше ред и на Самуел Камазола да даде своя принос за атрактивния двубой. Бразилецът получи топката и стреля от повече от 25 метра, Стоян Колев не беше убедителен в намесата си и кълбото се оплете в мрежата за крайното 3:2.
С победата „Черноморец“ се утвърди на 3-то място с актив 50 точки. „Черно море“ пък остана на 8-о място с 40 точки.
В друга среща от този кръг „Локомотив“ (София) и „Левски“ не излъчиха победител, завършвайки наравно 1:1. Столичните „железничари“ отриха резултата чрез Пеев, но Жуниньо изравни в края на срещата.
В събота „Литекс“ се изложи у дома срещу „Миньор“, след като стигна само до равенство 2:2, и то с дузпа в последните секунди на срещата. Гостите взеха преднина от два гола след попадения на Борислав Стойчев в 26-а минута и Фарес Брахими в 57-а минута. В 85-а минута Марсело Никасио успя да намали резултата след подаване на Страхил Попов, а Светослав Тодоров изравни от дузпа в 92-ра минута.
„Лудогорец“ (Разград) пък победи с 3:0 „Ботев“ (Враца) и се доближи на 3 точки от лидера ЦСКА преди двубоя на „червените“ тази вечер срещу „Светкавица“. Два гола за „Лудогорец“ реализира Иван Стоянов, а един добави Емил Гъргоров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване