04/08/12 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Повдигнаха обвинение на Калина Илиева

Близо година и половина след като Софийската районна прокуратура (СРП) образува досъдебно производство срещу бившия шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева, в петък тя получи и обвинителен акт за фалшифицирането на дипломата си за висше образование, както и за използване на четири документа с невярно съдържание, удостоверяващи ценза й.
На Илиева е наложена най-леката мярка „подписка“. Ако вината й бъде доказана в съда, тя може да получи до осем години затвор. Все още не е ясно какво обяснение е дала Калина Илиева на разследващите за действията си, тъй като материалите по делото още се намират в МВР.
Делото срещу ексшефката на фонд „Земеделие“ бе образувано на 30 ноември 2010 г., след като още с назначаването й на поста около името й се завъртяха слухове, че всъщност не притежава истинска диплома за завършено образование в Германия. Тогава тя твърдеше, че има документ за магистър по икономически комуникации от Висшия институт по техника и икономика в Берлин.
По време на разследването прокуратурата неуспешно се опита да открие дипломата на Калина Илиева в България. В крайна сметка бе отправено запитване до немската държава, като оттам заявиха, че няма да заведат дело срещу Илиева понеже евентуалният фалшификат не бил ползван в Германия. През февруари т.г. от берлинския институт обаче потвърдиха, че българката няма диплома и че дори не е посещавала лекции там.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване