04/09/12 19:37
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров иска оставка на Фандъкова заради бездомните кучета

Председателят на партия „Атака“ Волен Сидеров поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова за несправяне с проблема с бездомните кучета. Сидеров настоява да бъдат освободени и заместникът на кмета по екологията Мария Бояджийска, както и новоназначеният шеф на общинското предприятие „Екоравновесие“ Манол Нейков.
Въпреки многократните им изявления, че ще вземат мерки, такива на практика няма и във всеки един момент можем да очакваме нова зловеща случка, подобна на тази с проф. Ботьо Тачков, който в неделя почина, след като бе нахапан от глутница песове, обясни лидерът на „Атака“.
От партията настояват и прокуратурата да се самосезира срещу Фандъкова, Бояджийска и Нейков, както и срещу бившия шеф на „Екоравновесие“ Илиян Кърджев. Те искат да им бъде повдигнато обвинение по чл. 289 от НК, а именно – длъжностно лице, което не изпълни служебните си задължения и в резултат на това причини вреда на другиго, получава до 5 г. лишаване от свобода.
„Крайно време е да се носи отговорност в България, тъй като заради безхаберие и корупция стигаме до подобни инциденти“, заяви Волен Сидеров. Според него съществувал риск всичко да приключи отново „със смяна на пионките“.
Ясно е, че управлението на ГЕРБ е провал и хаос, но то вече е и опасно за живота на хората, каза още лидерът на „Атака“.



50 организации настояха Мирослав Найденов да си ходи


50 неправителствени организации от България, Холандия, Германия и Швейцария вчера поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов - също заради кучешкия проблем. Тяхното отворено писмо е изпратено до самия министър, както и до президента, премиера, омбудсмана, кмета на София и европейския комисар по здравеопазването.
Преди да влезе в кабинета „Борисов“, Найденов беше шеф на общинското предприятие „Екоравновесие“ и също се занимаваше с кучетата, но само в София. Сега като министър обаче той прилагал на държавно ниво „популистки и неефективни методи за борба с популацията“ на кучетата, пише в писмото на НПО-тата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване