04/10/12 19:20
(http://www.klassa.bg/)

Влагат €20 млн. за бърз интернет в отдалечени райони

20 млн. евро ще бъдат вложени в инфраструктура за осигуряване на достъп до широколентов интернет в отдалечените райони, каза транспортният министър Ивайло Московски след откриването на конференция „Европейските мрежи – стратегии и реалност”. Той обясни, че се очаква в средата на годината да започне търгът за избор на изпълнител на проекта. Средствата се отпускат по Оперативна програма „Регионално развитие“, като проектът ще обхване 40 общини с общо 300 хил. жители.
В началото на 2012 г. се осъществи финансовата и административната интеграция на мрежите на администрацията. Московски обясни, че е започнала и технологичната интеграция на двете мрежи, която трябва да приключи през 2013 г. Новосъздадената интегрирана мрежа ще осигури необходимата инфраструктура за въвеждане на е-управление, ще намали до минимум разходите на държавата за комуникационна свързаност и ще предостави необходимото качество и сигурност на връзките. Ивайло Московски съобщи, че след 2013 г. се планира да бъде увеличен преносният капацитет на опорната мрежа чрез ново оборудване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване