04/10/12 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Йената отново влезе във възход

Йената засили позициите си, след като Бен Бернанке, председател на Федералния резерв, коментира, че възстановяването на САЩ е далеч от крайната си точка, съобщи „Блумбърг“. Това повиши търсенето на по-сигурни активи. Очакванията, които властваха на финансовите пазари, бяха за несигурност на световната икономика. Японската валута напредна с поне 0.4 на сто срещу основните си 16 конкурента. Това се случи на фона на решението на централната банка в азиатската държава да се въздържи от намеса в паричната политика. Еврото достигна едномесечно дъно срещу йената преди търговете на облигации, които Франция и Италия планират да проведат тази седмица. Опасенията, че дълговата криза в региона се засилва и разпространява, също наляха допълнително масло в огъня. Шведската крона отслабна, след като доклад посочи, че индустриалното производство в страната неочаквано се е свило през февруари.
Йената ще остане силна, коментира Лий Хардман, валутен стратег в Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd., Лондон.
Японската парична единица повиши стойността си с 0.5% до равнище от 81.05 йени за долар. Това се случи след изявлението на Bank of Japan, като преди него азиатската валута беше с 0.5 на сто надолу. Йената спечели 0.5% и срещу еврото, като се търгуваше при курс от 106.25. Единната валута слабо промени цената си срещу зелените пари до 1.3109 долара, след като по-рано пропадна до ниво от 1.3059 долара. Шведската крона пропадна с 0.2 на сто до 6.7674 за долар. Тя се разменяше с 0.2% по-евтино и срещу валутата на Стария континент. Курсът й беше от 8.8732 за евро. Швейцарският франк слабо помръдна, но успя да премине тавана, наложен от централната банка в алпийската страна от 1.20 франка за евро. Той се разменяше при нива от 1.2025 срещу единната валута.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване